Controlul tensiunii arteriale - prin alimentație

În cazul bolilor cardio-vasculare hipertensiunea este considerată un factor de risc esențial.

Dacă suntem atenți la stilul de viață, putem controla și hipertensiunea, iar mișcarea regulată și controlul greutății corporale, ca și în cazul altor boli, au o semnificație majoră.

Este bine de știut că dacă avem grijă de alimentație, putem influența și tensiunea arterială, evitând neplăcerile cauzate de hipertensiune.

Pentru a avea o tensiune bună este bine să scădem semnificativ consumul de sare, la nivel minim. Totodată trebuie să renunțăm la consumul de alcool sau măcar să-l reducem.

Inamicul natural al hipertensiunii este sămânța de in, precum și uleiul din semințe de in. Cercetările dovedesc că consumul semințelor de in măcinate scade în mod clar tensiunea. La fel și stafidele! Renunțăm la obiceiurile de ronțăit, mai bine alegem stafidele, numai că trebuie să avem grijă la aportul de energie!

Rezultate la fel de bune vom obține dacă consumăm nuci sau fistic! 50 g  de nuci sau 20-30 g de fistic zilnic pot face minuni!

Nu trebuie să lipsească din alimentația noastră nici sfecla. Cercetările au demonstrat că consumul sucului de sfeclă este eficient împotriva hipertensiunii datorită conținutului mare de nitrați!

Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map