Cum ne protejăm ochii?

Ochiul este cel mai important organ senzorial, totuși de multe ori nu avem grijă de el. Adeseori nici după semnele de avertizare nu suntem mai atenți, ceea ce poate fi urmat de numeroase complicații, dincolo de deteriorarea vederii pe termen lung.

Prin intermediul recomandărilor de mai jos ne putem proteja ochii de factorii externi nocivi și ne putem menține calitatea vederii.

Prin utilizarea excesivă a calculatorului sau a vizionării emisiunilor de televiziune suntem în stare să ne suprasolicităm ochii, ceea ce pe termen lung poate duce la deteriorarea vederii. Cea mai importantă regulă în asemenea situații este ca la câteva ore să facem pauze de 10-15 minute, în care ne uităm la obiecte mai îndepărtate, făcând astfel gimnastică și odihnim ochiul. Întotdeauna trebuie să fim atenți să lucrăm la lumină corespunzătoare. Dacă ne simțim ochii obosiți, trebuie să clipim mai des.

Ochelarii de protecție au un rol deosebit de important, dacă desfășurăm activități în cadrul cărora pot ajunge în ochi așchii sau impurități. Dar și atunci trebuie să ne protejăm ochii, dacă sunt expuși la razele solare puternice, de aceea, pe cât posibil, vara trebuie să purtăm ochelari de soare de calitate, cu protecția UV.

În lunile de vară sistemele de climă instalate în autovehicule sau în camere pot provoca neplăceri pentru ochi, dacă nu suntem destul de atenți. Este foarte periculos dacă aerul condiționat nu a fost curățat demult, există șanse mai mari de infecții, inflamații. Dacă apar asemenea simptome, consultați neapărat un oftalmolog sau un farmacist.

Și din interior putem avea grijă de ochii noștri. Unele alimente au efectul de a proteja ochii, de exemplu morcovi, frunzele de pătrunjel sau afinele. Există și numeroase suplimente alimentare cu ajutorul cărora susținem sănătatea ochilor. 

 

Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map