Efectul cafelei asupra organismului – trei căni zilnic este în regulă încă?

Multe cercetări au ca temă efectul consumului de cafea asupra organismului.

Mulți au dovedit că consumul moderat al cafelei are efect benefic asupra organismului, dar există și excepții când consumul excesiv al „supei negre” este bun. Dar există situații în care nu se recomandă deloc consumul de cafea. 
 
O cafea pe zi în general face bine, și nici nu putem să ne obișnuim cu cafeaua, deși unii au impresia că sunt dependenți de cafea. După o cafea vă puteți simți mai activi, mai vigilenți, acest lucru poate fi observat și de către cei care fac muncă fizică, dar și de cei care realizează activități psihice. Cafeaua ajută și la digestie, mulți încep ziua cu cafeaua de dimineață pentru a porni metabolismul. De la cafea și ficatul, și rinichii și intestinele vor avea o activitate mai bună. În plus, cafea consumată după o masă ajută la producerea enzimelor digestive. 
 
Există studii conform cărora stimulentul zilnic nu doar odată pe zi se poate consuma. Ci de trei ori! Și trei cafele pe zi nu pun în pericol organismul. 
 
Dar să nu uităm nici faptul că cafeaua consumată pe stomacul gol poate avea și efecte negative: de exemplu are un rol major în formarea ulcerului. Este cel mai bine ca femeile însărcinate, persoanele care suferă de osteoporoză și de boli cardiovasculare să evite în totalitate consumul de cafele.
 
Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map