A kávé hatása a szervezetünkre – napi három csésze még rendben van?

Sok kutatás foglalkozik a kávéfogyasztás szervezetre gyakorolt hatásával. 

Sokan bebizonyították, hogy a mértékletes kávéfogyasztás jól hat az emberi testre, de vannak kivételek, amikor a „fekete leves” túlzott fogyasztása is jó. Na meg olyan is van, hogy egyáltalán nem ajánlott a kávéfogyasztás. 
 
Napi egy kávé többségében jót tesz, és nem is lehet rászokni a kávézásra, bár sokan úgy érzik, hogy függők lettek. Egy kávé után aktívabbnak, éberebbnek érezhetjük magunkat, ezt a szellemi és fizikai munkát végzők is észrevehetik. A kávéban található koffein ugyanis felpörget, agyilag éberebbek leszünk. A kávé segít az emésztésben is, sokan vannak, akiknek a reggeli kávé jelenti a kezdő lökést az anyagcsere beindításában. A máj, vese és a bélrendszer is aktívabb lesz a kávétől. Ráadásul az étkezés után elfogyasztott kávé segít az emésztőnedvek képzésében.
 
Van olyan tanulmány, amely szerint a napi serkentő nem csak napi egyszer vethető be. Hanem háromszor! És a napi három csésze kávé nem veszélyezteti az egészséget.
 
De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az éhgyomorra fogyasztott kávénak negatív hatása is lehet: például nagy szerepet játszik a gyomorfekély kialakulásában. A várandós nők, a csontritkulásban szenvedők vagy a szívbetegek viszont jobb, ha teljes mértékben elkerülik a kávézókat.
 
Elérhetőség
Románia, Nagykároly, Nicolae Titulescu utca, 10 szám
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • terkep