A Magnézium szerepe és hatásai

A magnézium fontosságát minden bizonnyal mindenki ismeri. Nem véletlenül emlegetjük létfontosságú ásványi anyagként.

De mi is a szerepe, miben segít és milyen betegségektől véd meg, illetve mivel járhat a magnézium hiánya?
 
A magnéziumot szervezetünk nem tudja előállítani, ezért fontos, hogy élelmiszerekkel vagy táplálék-kiegészítőkkel biztosítsuk a megfelelő mennyiséget. A magnézium hiánya számos tünettel járhat, az egészen hétköznapi fejfájástól és izomgörcsöktől, feszültségérzettől, levertségtől akár a vérnyomás-problémákig, sőt szív- és érrendszeri problémákig is vezethet. 
 

A magnézium tehát egy nagyon fontos ásványi anyag, amely az idegi problémáktól az izom és érrendszeri problémákig számos esetben szolgálhat megelőzésre, de akár a vérnyomás csökkentésében is segíthet.

 
A magnézium különösen fontos a terhesség ideje alatt, hiszen jótékony hatásai a kismamáknak segíthet a görcsoldásban, a magas vérnyomás szabályozásában is. Szintén ajánlani szokták az orvosok bizonyos betegségekből való felépülés esetén, de az alkoholizmus esetében is, hiszen ez szintén hozzájárul a magnézium-hiány kialakulásához. 
 
Miből juthattathatjuk szervezetünket magnéziumhoz? 
 
Számos élelmiszerről elmondható, hogy kiváló magnéziumforrás, a probléma mindössze az, hogy ezek nem szerepelnek (megfelelő mennyiségben) az étrendünkben. Ilyen például a tökmag, a mandula, a spenót, a banán vagy a kesudió. Amennyiben étrendkiegészítők mellett dönt, kérje bizalommal gyógyszerészeink véleményét. 
 
Elérhetőség
Románia, Nagykároly, Nicolae Titulescu utca, 10 szám
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • terkep