Hogy aludjunk, hogy jól aludjunk?

Az alvás elsősorban pihentető jellege miatt fontos, ám rengeteg tanulmány készült már, amelyek bebizonyították, hogy a megfelelő alvás a tanulásban is segít, sőt, szebbé is tesz. 

Az alvásra szükség van, hogy regenerálódjon szervezetünk, egy felnőtt esetében napi 7-8 alvással töltött óra lenne a minimum.De nem is az alvás mennyisége, hanem inkább a minősége a fontos. Most elárulunk néhány titkot, ami az alvás minőségén javíthat. Ha ezeket figyelembe vesszük, könnyebben álomra szenderülünk és reggel pihentebben ébredünk majd.

A könnyű elalváshoz fontos a jó levegő. Lefekvés előtt szellőztessük ki a hálószobát, a friss levegő csodákat tesz.

A hiedelemmel ellentétben nem a puha vagy a kemény matrac a jó alvás kulcsa. Mindenkinek a maga igényei szerint kell fekvőhelyet választania. Sokkal inkább fontos a takaró: a mai, modern takarók könnyűk és melegek – érdemes lecserélni ezekre a nehéz és régi dunyhákat.

Fontos az is, hogy a hálószobánk ne legyen tele elektromos eszközökkel – kutatások bizonyítják, hogy jobban alszunk, ha nincs tévé, hifitorony a közelünkben, sőt, a mobiltelefont is érdemes az ágytól távolabb tartani.

Lefekvés előtt pihentető zene hallgatása, egy könnyű fürdő, egy nyugtató tea is segít jól aludni. De mindenképp kerüljük a sportolást, a koffein-tartalmú italok fogyasztását. Az alkoholfogyasztás sem segít – ugyan gyorsan álomba merülünk tőle, de el fog kerülni minket a minőségi alvás, pihenés.

Ami talán a legfontosabb: pozitív gondolatokkal bújjunk ágyba és ne elalvás előtt próbáljuk megoldani a napi, holnapi gondokat.

Elérhetőség
Románia, Nagykároly, Nicolae Titulescu utca, 10 szám
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • terkep