Hogy az élet ne a hasfájásról szóljon!

Az ember élete sok esetben étkezéstől étkezésig tart, eszünk ha ünneplünk és sok esetben eszünk akkor is, ha szomorúak vagyunk. 

A családi ünnepek, összejövetelek is egy-egy nagy evés köré csoportosulnak, étrendünkben pedig a legjobb falatok eléggé megterhelik a gyomrot és az emésztőrendszert. 
A családi lakomákat, vendégségbe menést vagy akár vendégfogadást is át lehet vészelni gyomorfájás nélkül, csak néhány szabályra kell odafigyelnünk.

Főzzünk zsírszegényen! Grillezzünk, pároljunk, ne napraforgóolajban süssünk! Kerüljük a túl zsíros ételeket, szalonnából is csak mértékkel együnk. Ha rajtunk múlik a főzés, kerüljön a menübe hal! A halhús ízletes, könnyed és rengeteg olyan anyagot tartalmaznak – foszfor, vas, cink, jód, B-vitamin – amik fontosak az emberi szervezet számára.

Köretként használjunk zöldséget. A nyers zöldség a legjobb, de párolva is sokat segítenek az emésztésben, ha mondjuk a nehezebb disznóhús mellé könnyed köretet eszünk.

Figyeljünk arra is, hogy az egész napon keresztül tartó nassolás is megterheli a szervezetet: egy szaloncukor, egy süti, egy kocka csoki és ez hosszan ismételve... ugye van akinek ismerős? Édességet inkább főétkezések után, desszertként fogyasszunk, mértékkel!

A szervezetünk meghálálja, ha a vacsora könnyed lesz, bár ezt nehéz elkerülni, hiszen sok családban ünnepi vacsorák sora a jellemző ebben az időszakban. Ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem! A teletömött pocaknak, az emésztésnek is jó a séta, így ha lehet a vendégségbe gyalog menjünk – és akár egy-két pohár bort is elfogyaszthatunk, de az alkohollal is csak mértékkel!


De akárhogy is vigyázunk az étkezéssel, néha akaratlanul is becsúszik egy-egy túlevés, amin könnyen lehet segíteni emésztésserkentő tablettával.

A Gold-T Farm ajánlata:

Emésztési gondokra Triferment és Colebil, puffadásra Espumisan, Balonix

Elérhetőség
Románia, Nagykároly, Nicolae Titulescu utca, 10 szám
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • terkep