Tratarea acasă a crizei biliare

Printre cauzele crizei biliare poate figura prezența pietrei, dar cel mai des vezica biliară semnalează că după consumul alimentelor grase ar trebui să ne abținem de la consumul excesiv de alimente. 

Simptomele mai ușoare se pot trata și acasă, dar în cazul crizelor cu dureri mari mai bine vizitați medicul de familie sau medicul de specialitate. 
 
Criza biliară nu constă doar în durerea apărută în zona de deasupra osului bazinului, în partea dreaptă a corpului. Și umflarea abdomenului, stomacul greu sunt simptomele faptului că vezica biliară a fost supraîncărcată, nu funționează bine. 
 
Un bun antidot al crizei biliare este aplicarea ceaiurilor. Ceaiurile de coada șoricelului, mentă piperită sau lămâiță pot ameliora simptomele. Și ceaiurile de păpădie sau rostopască pot ameliora criza biliară, pot acționa asupra mușchilor de închidere ai căilor biliare, prin urmare ajută la fluxul biliar. 
 
Conform bătrânilor și ridichea neagră proaspătă îi ajută pe cei suferinzi de crizele biliare. Este bine de știut că din magazinele bio se pot achiziționa picături de ridichi negre, dar și sucul stors proaspăt din plantă este la fel de eficient în medicina populară. 
 
Dacă treceți printr-o criză biliară, după trecerea crizei va fi nevoie și de o dietă. În cadrul acesteia în prima zi se vor consuma mai degrabă doar sucuri de fructe și ceaiuri. În continuare pot veni cartofii fierți, eventual cu carne slabă de pasăre. Treptat se pot varia alimentele introduse, dar trebuie să aveți grijă la condimente. Și evident se vor evita alimentele grase, cel puțin timp de o săptămână după criză.
 
Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map