Ce facem în caz de înțepături de albine sau viespi?

În lunile de vară-primăvară ieșind în natură, dar chiar și acasă des ne întâlnim cu viespi sau albine zburând de la o floare la alta. 

Aceste insecte rar atacă oamenii, înțepăturile provin de cele mai multe ori din întâmplare.

Dacă am devenit victima unei înțepături, există două versiuni. Dacă nu suntem alergici, atunci e chiar simplu, experiențele și metodele băbești ne ajută eficient în reduecrea durerii.

Însă dacă avem o reacție alergică – greață, vomă, transpirație abundentă, scăderea tensiunii arteriale, leșin, umflături, iar zona înțepăturii se înroșește pe o zonă impresionant de mare – ne adresăm imediat medicului. Conform alergologilor la patru peroane din o mie apar simptomele alergiei. În cazul în care nu apare alergia, dezinfectăm locul înțepăturii de mai multe ori, apoi pot urma practicile mai mult sau mai puțin cunoscute. De obicei ajută răcorirea, prin urmare ne ajută dacă punem pe înțepătură gheață.

Mulți sunt adepții împachetărilor cu oțet, iar alții spun că este eficient să punem o felie proaspătă de ceapă roșie. Adeseori se amintește și de acoperirea înțepăturii cu noroi – tot cu scopul de a răcori rana și de a ameliora durerea.

Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map